PINOT NOIR CUVEE X Oregon, Lemelson Vineyards

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Pinot Noir 'Cuvée X' kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee Hills og Chestnut Hill i AVA Chehalem Mountain. Vinmarkerne er beplantede med de... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,10

Nr 05400611535

EAN Nr 895315000155

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 9 månder på 2 år gamle franske egefade og 6 månder på stålta

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Pinot Noir ‘Cuvée X’ kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee Hills og Chestnut Hill i AVA Chehalem Mountain. Vinmarkerne er beplantede med de bedste tilgængelige kloner for kvalitets Pinot Noir, nemlig Pommard, Wadenswil, Dijon 114, 115, 667, 777 og 828. Denne diversitet (både klone-, klimatisk- og jordbundsmæssigt) giver mulighed for at lave den rette blanding med optimal harmoni. Gæringen (med druernes egne gærceller) foregår separat for hver parcel på rustfrie ståltanke efter en delvis afstikning og en stor portion hele druer. Vinene modnes herefter i 9 måneder på to år gamle burgundiske træfade af 228 l. Efter sammenstikningen af de forskellige vine, bliver ‘Cuvée X’ modnet i yderligere 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Alt dette for at bevare vinens karakter, frugt og koncentration.I ‘Cuvée X’ Pinot Noir finder man klassiske aromaer for druesorten, med nuancer af kirsebær, hindbær og jordbær, men også små sorte, vilde bær. I duften har vinen desuden en meget tiltalende friskhed og sprødhed, som gør den meget charmerende. I smagen er der en god fylde og struktur, med afrundet tannin og lækre, krydrede toner til sidst. Den viser en flot harmoni mellem umiddelbarhed og kompleksitet.Server den til vildt, okse, lam men også til fjerkræ i mørke saucer.

×