PINOT NOIR CUVEE X Oregon, Lemelson Vineyards

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne til denne Pinot Noir ”Cuvée X” kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee Hills og Chestnut Hill i AVA Chehalem Mountain. Vinmarkerne er beplantede med de... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 05400611635

EAN Nr 895315000155

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 13 mdr. på træfade og ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Willamette Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Lemelson Vinyards. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne til denne Pinot Noir ”Cuvée X” kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee Hills og Chestnut Hill i AVA Chehalem Mountain. Vinmarkerne er beplantede med de bedst tilgængelige kloner for kvalitets Pinot Noir, nemlig Pommard, Wadenswil, Dijon 114, 115, 667, 777 og 828. Denne diversitet (både klone-, klima- og jordbundsmæssigt) giver mulighed for at lave den rette blanding med optimal harmoni og tilpasse vinificeringen efter årgangen.

2016 var en fremragende årgang i området, og i vinificeringen blev harmonien mellem de rustikke/kødfulde toner og de mere frugtrige og delikate nuancer prioriteret. Gæringen (med druernes egne gærceller) foregik separat for hver parcel på ståltank efter en delvis afstikning af druerne. Derefter blev vinen overført til to år gamle burgundiske træfade af 228 l. Allerede efter ca. 7 måneders modning kom ca. halvdelen af vinen tilbage på ståltank, dette for at bevare en god del frugtkarakter og friskhed i blandingen. Den anden halvdel tilbragte endnu 6 måneder på fad. Aftapningen foregik efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Alt dette for at bevare vinens karakter, frugt og koncentration.

”Cuvée X” Pinot Noir 2016 byder i duften på klassiske aromaer af sorte kirsebær, hindbær og jordbær samt små sorte, vilde bær (brombær), og en kompleks, krydret og en smule rustik stil. I smagen er der en usædvanlig fylde og kompleksitet, med lækre, mørke og en smule krydrede toner af bitter chokolade, kaffebønner og sort peber. Til sidst viser vinen en flot harmoni mellem umiddelbare og komplekse toner. En stor fornøjelse, både i duften og smagen! Server den til vildt, okse, lam og fjerkræ.

×