PINOT NOIR, BL DE NOIRS, BIO Baden, Weingut Rieger

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir ”Blanc de Noirs” laves på druer, som kommer fra vinmarken Britzinger Sonnhole, hvor vinstokkene er 29 år gamle og vokser på en ler- og sandholdig undergrund. Høstudbyttet holdes nede på ca. 75 hl/ha., og dyrkningen foretages efter biodynamiske... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Tyskland

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 00345221935

EAN Nr 4260178120344

Druer 100% Pinot Noir

Lagring Kort tid på ståltanke og store, ældre træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Baden. Læs mere om distriktet

Producent

Weingut Rieger. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir ”Blanc de Noirs” laves på druer, som kommer fra vinmarken Britzinger Sonnhole, hvor vinstokkene er 29 år gamle og vokser på en ler- og sandholdig undergrund. Høstudbyttet holdes nede på ca. 75 hl/ha., og dyrkningen foretages efter biodynamiske principper. Når man presser skindet fra den blå Pinot Noir drue, kan man lave en hvid most, hvilket er tilfældet med denne Blanc de Noirs. Gæringen starter spontant med druernes egne gærceller og foretages på en kombination af ståltanke og store, ældre træfade. Der foretages løbende omrøringer (battonage), som giver større fedme og intensitet. Vinen er kun ganske let filtreret ved aftapningen.

Vinen er meget elegant, med nuancer af ferskner og grønne pærer. I smagen er den tør og frisk, med god struktur og mineralitet og samtidig en god fylde. Den slutter med bid og god fedme. Serveres til salater, fisk samt fjerkræ og kalv i hvide saucer. Serveringstemperatur: 8°C.

×