PINOT NOIR ANTLE VINEYARD Chalone, Birichino, Californien

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Om produktet

Antle Vineyards ligger i AVA Chalone, nær Gabilan-bjergene, med udsigt over Pinnacles National Park. Vinmarken ligger i en højde af 600 m.o.h. og er oprindeligt beplantet af med Pinot Noir vinstokke med kloner fra Chalone, Swan (Australien) og Pommard (Frankrig).... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 05532911535

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på brugte, franske fade (225 l. og 500 l.)

Skruelåg Ja

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni93

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Antle Vineyards ligger i AVA Chalone, nær Gabilan-bjergene, med udsigt over Pinnacles National Park. Vinmarken ligger i en højde af 600 m.o.h. og er oprindeligt beplantet af med Pinot Noir vinstokke med kloner fra Chalone, Swan (Australien) og Pommard (Frankrig). Vinmarken er dyrket økologisk og giver altid meget mineralske, intense, frugtrige og aromatiske vine.

Gæringen foregår med druernes egne gærceller, og vinen er derefter modnet i 18 måneder på neutrale, brugte, franske egetræsfade (barrique af 228 l. og ”demi muids” af 500 l.). Aftapningen foregår uden filtrering.

2015 er en årgang med utroligt koncentrerede og aromatiske vine, og med en forstærket typicitet fra Chalone distriktet. Pinot Noir ”Antle Vineyards” er en meget lækker vin i ”cool climate-stil” med masser af aroma, bid og finesse i duften og en god balance mellem struktur, frugtsødme og sprødhed i smagen. Det er på samme tid en meget umiddelbar og kompleks vin, som man hurtigt kommer til at holde af. Intense nuancer af hyben, hindbær og kirsebær samt let ristede og krydrede toner, som gør den meget kompleks.

×