PINOT GRIS MOSAIK ØKO Alsace, Kuentz-Bas

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Om produktet

Som for en ægte mosaik, der er sammensat af mange forskellige stykker eller farver, er Kuentz-Bas’ vine i serien "Mosaïk" lavet på druer fra flere forskellige parceller, med forskellige jordbundsforhold og mikro-klimaer, i området omkring Husseren-les-Châteaux. Denne diversitet giver kældermesteren... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 04006721835

EAN Nr 3299224751301

Druer 100% Pinot Gris

Lagring 9 mdr. på store, ældre træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Alsace. Læs mere om distriktet

Producent

Kuentz-Bas. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Som for en ægte mosaik, der er sammensat af mange forskellige stykker eller farver, er Kuentz-Bas’ vine i serien “Mosaïk” lavet på druer fra flere forskellige parceller, med forskellige jordbundsforhold og mikro-klimaer, i området omkring Husseren-les-Châteaux. Denne diversitet giver kældermesteren Olivier Raffin mulighed for at lave vine i ægte Alsace-stil: Med renhed, elegance og kompleksitet. Lige til at nyde!

Siden vinmarkerne hos Kuentz-Bas blev godkendt som biodynamiske i 2007, har man haft mulighed for at bruge en del af druerne til vine uden for den biodynamisk serie ”Trois Châteaux”, som vinhuset producerer. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen modnes derefter i 9 måneder på ældre, store træfade, som tilfører vinen mere kompleksitet.

I en god Pinot Gris er der harmoni mellem styrke, fedme, krydderi og sødme på den ene side og sprødhed, friskhed og tørhed på den anden side. Det er netop denne balance, man finder i denne fremragende økologiske Pinot Gris ”Mosaïk”. Duften er både frisk, en smule eksotisk, krydret og med røgede toner. Smagen har en god velour og fylde, og vinen er dejlig sprød og tør. En meget harmonisk og charmerende Pinot Gris fra Alsace.

En perfekt vin til den eksotiske (f.eks. asiatiskprægede) gastronomi. Lige som skabt til “foie gras” eller til blåskimmelost men vil også sagtens kunne bruges til fiske- eller fjerkræretter. Serveringstemperatur: ca. 8-10 grader.

×