PINOT GRIS LA 4EME TOUR ØKO Alsace, Kuentz-Bas
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Om produktet
Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux”... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux” er produceret med druer fra Kuentz-Bas’ biodynamiske vinmarker, hentes druerne til ”La 4ème Tour” på økologiskdyrkede marker ejet eller dyrket af Kuentz-Bas på skråningerne omkring landsbyen (300-400 m.o.h.). Man har således kontrol over produktionen fra dyrkning til aftapning. Som altid prioriterer kældermesteren Olivier Raffin renhed, elegance og kompleksitet i vinene.
Pinot Gris ”La 4ème Tour” laves på druer fra øst- og sydøstvendte parceller med en undergrund af ler, mergel, kalk, sandsten og løss. Perfekte forhold til hvidvine, som her både opnår optimal modning og en mineralitet og syre, som giver god balance til frugtsødmen. Efter en skånsom presning (9 timer!) starter en spontan gæring på ståltanke med druernes naturlige gær, efterfulgt af en modning i 10 måneder ”sur lie” på store træfade.
I en god Pinot Gris er der harmoni mellem styrke, fedme, krydderi og sødme på den ene side og sprødhed, friskhed og tørhed på den anden side. Pinot Gris ”La 4ème Tour” er et skoleeksempel på dette. Duften byder på aromaer af abrikoser, ferskner og mango samt milde, eksotiske krydderier. I smagen er vinen frugtrig og eksotisk samt sprød og med god tørhed, finesse og masser af friskhed til sidst. En perfekt vin til det eksotiske køkken. Som skabt til “foie gras” eller til blåskimmelost men vil også sagtens kunne gå til fisk eller fjerkræ.