PINOT BLANC LA 4EME TOUR ØKO Alsace, Kuentz-Bas
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Om produktet
Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux”... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Kuentz-Bas. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux” er produceret med druer fra Kuentz-Bas’ biodynamiske vinmarker, hentes druerne til ”La 4ème Tour” på økologiskdyrkede marker ejet eller dyrket af Kuentz-Bas på skråningerne omkring landsbyen (300-400 m.o.h.). Man har således kontrol over produktionen fra dyrkning til aftapning. Som altid prioriterer kældermesteren Olivier Raffin renhed, elegance og kompleksitet i vinene.
Pinot Blanc ”La 4ème Tour” er sammensat af ca. 50% Pinot Blanc og 50% Auxerrois fra øst- og sydøstvendte parceller med en undergrund af ler, mergel, kalk, sandsten og løss. Perfekte forhold til hvidvine, som her både opnår optimal modning og en mineralitet og syre, som giver god balance til frugtsødmen. Efter en ganske skånsom presning (9 timer!) starter en spontan gæring på ståltanke med druernes naturlige gær, efterfulgt af en modning i 10 måneder ”sur lie” på store træfade.
I duften byder vinen på lækre aromaer af linde- og akacieblomster, friske toner af citrus og passion samt mere eksotiske nuancer af ferskner og sprøde æbler. Smagen er meget læskende, med både elegance og druen Auxerrois’ klassiske røgede og en smule krydrede stil. En fremragende Pinot Blanc! Server den til salater eller vegetarretter, sushi, fjerkræ, pasta, skaldyr eller fisk. Perfekt buffeter, sommermad eller en skøn skovtur.