PICPOUL DE PINET AOP Moulin de Gassac, Mas de Daumas Gassac
Distrikt
Picpoul de Pinet. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Om produktet
Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Picpoul de Pinet. Læs mere om distriktet
Producent
Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. Bestemte områder blev valgt, bl. a. et nær Thau-søen, hvor man henter hvidvinsdruen Piquepoul. Udfordringen gik ud på at bevare disse truede marker, producere klassiske Languedoc vine som man gjorde det i områdets kronede dage, og til en pris, alle kunne betale.
Efter en gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 4-5 måneder på de samme tanke. Picpoul de Pinet har en flot, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man kølige nuancer af vilde blomster og citrusfrugter, som udvikler sig mod det mere eksotiske (melon, ananaskirsebær) med iltningen. Smagen er tør, ren, med god sprødhed og en ganske flot struktur, som gør vinen meget anvendelig i gastronomien. Vinen, som ofte kaldes Languedocs Muscadet, er særlig velegnet til skaldyr og fiskeretter og kan også fint bruges til fjerkræ i lyse saucer.