PICPOUL DE PINET AOP Moulin de Gassac, Mas de Daumas Gassac

Distrikt

Picpoul de Pinet. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 02516621835

EAN Nr 3257696100102

Druer 100% Piquepoul/Picapoll

Lagring 4-5 mnd. på ståltanke.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Picpoul de Pinet. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. Bestemte områder blev valgt, bl. a. et nær Thau-søen, hvor man henter hvidvinsdruen Piquepoul. Udfordringen gik ud på at bevare disse truede marker, producere klassiske Languedoc vine som man gjorde det i områdets kronede dage, og til en pris, alle kunne betale.

Efter en gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 4-5 måneder på de samme tanke. Picpoul de Pinet har en flot, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man kølige nuancer af vilde blomster og citrusfrugter, som udvikler sig mod det mere eksotiske (melon, ananaskirsebær) med iltningen. Smagen er tør, ren, med god sprødhed og en ganske flot struktur, som gør vinen meget anvendelig i gastronomien. Vinen, som ofte kaldes Languedocs Muscadet, er særlig velegnet til skaldyr og fiskeretter og kan også fint bruges til fjerkræ i lyse saucer.

×