PETIT CHABLIS Laroche - Vinforsyning

PETIT CHABLIS Laroche

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 6 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Alkohol: 12,50

Skruelåg: Ja

Nr: 03416721935

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Om produktet

Appellationen Petit Chablis ligger i Chablis, og underligger samme regel for udbytte pr. ha., men det tillades en lavere alkoholprocent end for storbroderen. Petit Chablis-vine er derfor ofte en smule lettere og mere liflige end Chablis, og gode producenter – som Domaine Laroche – laver faktisk udgaver, som er meget umiddelbare, delikate og charmerende – vine man kan åbne i sidste øjeblik og få det fulde udbytte af.

Efter en afstilkning og en let knusning af Chardonnay-druerne, bliver de skånsomt presset, og mosten gæres køligt på ståltanke. Derefter får vinen et ophold ”sur lie” (med bundfald) i 6 måneder på samme type tanke. Aftapningen foregår efter en ganske let filtrering. Alt dette for at bevare vinens sprødhed og mineralitet samt Petit Chablis’ sarte toner.

Her finder man delikate toner af mynte, hvide, vilde blomster, citrusfrugter og en smule hvide ferskner. I smagen er den tør, liflig og meget appetitgivende, med lækre, sprøde toner af litchi og ananaskirsebær. En virkelig charmerende og forførende vin, som kan nydes for sig selv eller sammen med asiatisk inspirerede skaldyrs-, fiske- eller kyllingeretter. Prøv den også som aperitif med fx et par østers (eller flere!).

×