PERNAND-VERGELESSES ROUGE Belles filles, AOC, Domaine Rapet

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Om produktet

Pernand-Vergelesses Rouge Les Belles Filles er lavet på Pinot Noir-druer, som hentes på en parcel i vinmarken ”Bois Noël et Belles Filles”, som ligger umiddelbart vest for landsbyen, lige under skoven på siden af skråningen. Marken fik sit navn (”De... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03809411535

EAN Nr 3379810109126

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på træfade (228 l., 20% nye).

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pernand-Vergelesses Rouge Les Belles Filles er lavet på Pinot Noir-druer, som hentes på en parcel i vinmarken ”Bois Noël et Belles Filles”, som ligger umiddelbart vest for landsbyen, lige under skoven på siden af skråningen. Marken fik sit navn (”De smukke piger”), fordi pigerne efter sigende gerne inviterede deres bejlere ud på netop dette sted, lige i nærheden af skoven (”Bois Noël”). Vinmarken vender mod øst og giver derfor god eksponering mod solen, men samtidigt også kølige nætter. Det er en af de få marker i kommunen, som er beplantet med både Chardonnay og Pinot Noir, da jordbunden nogle steder er domineret af kalk, som er bedst for hvidvine, og andre steder af rødt, jernholdig ler, som er bedst for rødvine, der får en ganske enestående, frisk, aromatisk og mineralsk stil.

Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen, bliver druerne afstilket og skånsomt knust, og derefter overført til gæring på klassiske gærtanke af træ med hyppige omrøringer. Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes i 12 måneder på træfade af 228 l. (20% nye). Efter en sammenstikning af de forskellige fade bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes ufiltreret, normalt 14-15 måneder efter høsten.

Under hele vinificeringen forsøger man at bevare markens og de optimalt modne druers karakter, med en overvejende aromatisk, ren, frisk og mineralsk karakter. Vinen har derfor lækre nuancer af ribs, solbær og vilde skovbær i duften, og virker utrolig delikat og sprød. Smagen er næsten en smule feminin først, men med lidt iltning udvikler den hurtigt mere kødfulde, velouragtige og ret strukturerede toner. Markens udprægede mineralske stil kommer fint frem og smelter utrolig godt sammen med den frugtrighed, man finder i vinen. Serveres til and, kalv, lam eller okse, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

×