Leverancer mellem jul og nyår: Fredag den 20. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 23. december. Mandag den 23. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 30. december. Fredag den 27. december: Ordre modtaget inden kl. 12.00 leveres forventelig mandag den 30. december. Vi henstiller til, at I bestiller i god tid før jul, da leveringstiderne ikke kan garanteres. Glædelig jul og godt nytår. (Fragtmændene leverer ikke fredag den 27. december).

x

PERNAND-VERGELESSES Combottes, Domaine Rapet

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc 'Les Combottes' kommer fra to parceller på marken, man ofte kalder 'Les Plantes des Champs et Combottes', umiddelbar nordøst for selve landsbyen. Begge parceller er beplantet med Chardonnay i 2000, vender mod sydvest på en stejl skråning, som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03809521535

EAN Nr 3379810109089

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (228 l, 30% nye).

Respekt Ja

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc ‘Les Combottes’ kommer fra to parceller på marken, man ofte kalder ‘Les Plantes des Champs et Combottes’, umiddelbar nordøst for selve landsbyen. Begge parceller er beplantet med Chardonnay i 2000, vender mod sydvest på en stejl skråning, som er ret besværlig at dyrke. Navnet ‘Combottes’ kommer fra det franske ‘combe’, som faktisk betyder fordybning eller stærk hældning. Jordbunden består her af let, mergel- og kalkholdigt, hvid jord, som meget nemt løber ned ad skråningen under regn. Vinrækkerne er derfor korte, og der er anlagt små render for at undgå erosion.Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af druerne. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen bliver de hele druer skånsomt presset (i 2 timer) i en luftpresse. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l. (30% nye). Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes på de samme fade på sit ‘lie (bundfald) med løbende omrøringer indtil juli. Efter en sammenstikning af de forskellige fade, bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes normalt 12-14 måneder efter høsten.Vinen har en flot, gylden-grøn farve og i duften virker den meget sprød, frisk og appetitgivende med nuancer af flintsten, citrusfrugter og passionsfrugt. Smagen er meget harmonisk med mineralske toner og et væld af eksotiske og liflige frugtnuancer. Den slutter med sarte toner af hvid peber, vanilje og vilde blomster. En meget charmerende vin, som vil kunne serveres til de fleste fisk- og skaldyrsretter, men også til en forret med smeltet gedeost eller til en Bleu de Bresse-ost.

×