PERNAND-VERGELESSES BLANC Les Combottes, Domaine Rapet

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc 1. Cru ”Clos du Village” ligger midt i landsbyen Pernand-Vergelesses, kun få meter fra kirken, skjult bag en høj stenmur. Muren beskytter også vinstokkene mod vinden. En blød skråning samt en meget privilegeret jordbund af et tyndt lag... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03809522235

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mdr. på træfade (30% nye).

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc 1. Cru ”Clos du Village” ligger midt i landsbyen Pernand-Vergelesses, kun få meter fra kirken, skjult bag en høj stenmur. Muren beskytter også vinstokkene mod vinden. En blød skråning samt en meget privilegeret jordbund af et tyndt lag jord på en stenrig undergrund giver ganske særlige forhold for Chardonnay. Det er bl.a. årsagen til, at det franske Appellation d’Origine (INAO) instituttet tog Clos du Village med, da man med årgang 2000 gav 1. Cru status til ca. 12 ha. vinmarker beplantet med Chardonnay, efter mere end 10 års jordanalyse og bedømmelse af vinene. ”Clos du Village” er i øvrigt en såkaldt ”Monopole”, da den ejes 100% af Domaine Rapet & Fils.

Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af druerne. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen bliver de hele druer skånsomt presset (i 2 timer) i en luftpresse. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l. (30% nye). Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes på de samme fade på sit ”lie (bundfald) med løbende omrøringer indtil juli. Efter en sammenstikning af de forskellige fade, bundfælder vinen naturligt på tank og aftappes normalt 12-14 måneder efter høsten.

Vinen har en flot, gylden-grøn farve. I duften har ”Clos du Village” en fantastisk, dyb og kompleks aromatisk stil med nuancer af citrusfrugter, litchie og en lækker mineralitet. Smagen er fed og kødfuld, men samtidigt meget sprød og delikat. Den slutter meget harmonisk og intens. Det er en vin, man sagtens kan nyde i sin ungdom men som også udvikler sig meget positivt efter 4-5 års lagring. Server den til fisk, hvidt kød og til f.eks. en smagfuld Comté-ost.

×