PERNAND-VERGELESSES 1ER CRU En Caradeux, Domaine Rapet

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc 1er Cru ”En Caradeux” kommer fra en enkel parcel på marken, som vender mod øst og som ligger lige ved foden af en stejl skråning med sand og småsten i undergrunden, der her er ret let i forhold... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03809821535

EAN Nr 3379810109096

Druer 100% Chardonnay

Lagring 9 mdr. på træfade (30% nye).

Respekt Ja

Distrikt

Pernand Vergelesses. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Rapet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pernand-Vergelesses Blanc 1er Cru ”En Caradeux” kommer fra en enkel parcel på marken, som vender mod øst og som ligger lige ved foden af en stejl skråning med sand og småsten i undergrunden, der her er ret let i forhold til flere af nabomarkernes klippeholdige jordbund. Navnet ”Caradeux” (Quart à Deux) kommer fra markens nærmest kvadratiske form.

Druerne plukkes manuelt og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af druerne. Efter en yderligere sortering af klaserne ved ankomsten til kælderen bliver de hele druer skånsomt presset (i 2 timer) i en luftpresse. Mosten bundfælder naturligt i 24 timer under kølige forhold og overføres derefter til gæring på træfade af 228 l. (30% nye). Efter gæringen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og modnes på de samme fade på sit ”lie (bundfald) med løbende omrøringer. Efter en sammenstikning af de forskellige fade bundfældes vinen naturligt på tank og aftappes normalt 12 måneder efter høsten.

”En Caradeux” viser altid en god balance mellem aroma, frugt, lethed og struktur, styrke og mineralitet. Den har i starten en meget kompleks og delikat stil, men udvikler sig hurtigt i glasset mod mere kødfulde toner. Server den til skaldyrs- eller fiskesuppe, dampede fiskeretter, men også vildtpaté eller hvidt kød med lys sauce.

×