PAUL SAUER Kanonkop, Stellenbosch
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Kanonkop. Læs mere om producenten
Om produktet
Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2017 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Kanonkop. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2017 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som ”dry land”, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers.
En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre.
Paul Sauer 2017 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering!