PAUL SAUER Kanonkop, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Kanonkop. Læs mere om producenten

Om produktet

Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2017 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06507211735

EAN Nr 6009801167725

Druer 7% Merlot 76% Cabernet Sauvignon 17% Cabernet Franc

Lagring 24 mdr. på nye franske barriques (225 l)

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Kanonkop. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2017 er lavet på 76% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc og 7% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 29 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som ”dry land”, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers.

En ekstrem varm vinter og et ligeledes varmt forår gav en meget tidlig knopskydning. En del regn under blomstring og druedannelse, med sygdomsangreb til følge, betød en begrænsning i udbyttet for 2017. Heldigvis var sensommeren tør og varm med kølige nætter, og man kunne derfor høste druer med en sjælden aroma, koncentration og syre.

Paul Sauer 2017 har en dyb, rubinrød farve. I duften har den en ekstrem aromakoncentration og kompleksitet, med klassiske toner af solbær, blommer og eksotiske krydderier samt nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer både delikat og intens, og trækarakteren og tanninen smelter flot sammen i vinens frugtkarakter. 2017 er en lille årgang mængdemæssigt, men betragtes som en af de bedste i de senere år. Den har et stort gemmepotentiale (20-25 år). Drik den sammen med de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering!

×