PASSITO DI NOTO, MOSCATO Noto, Planeta, Sicilien

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Passito di Noto er lavet på Moscato Bianco druer fra vinmarken Buonivini i Noto-området (Siracusa). Det er en gammel tradition på Sicilien, som er blevet genopdaget med denne vin. Høsten starter normalt i anden halvdel af august og druerne transporteres... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 6

Årgang 2018

Størrelser 50,00

Alkohol % 12,00

Nr 06200921825

EAN Nr 8020735015003

Druer 100% Moscato

Lagring

Dessertvin / Sød vin Ja

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Passito di Noto er lavet på Moscato Bianco druer fra vinmarken Buonivini i Noto-området (Siracusa). Det er en gammel tradition på Sicilien, som er blevet genopdaget med denne vin.
Høsten starter normalt i anden halvdel af august og druerne transporteres til vingården i små kasser af 5 kg. Kasserne sættes i et velventileret lokale med en temperatur på 23° C og opbevares i ca. 40-45 dage. Når de har tabt ca. 50% af deres vægt, bliver druerne afstilket og mast. Gæringen sættes i gang i ståltanke med en kultur af druernes egen gær og varer en hel måned, da sukkerindholdet er meget højt. Vinen modnes derefter på de samme ståltanke, indtil den aftappes i marts efter høsten, hvor den er faldet til ro og samtidig indeholder et maksimum af frugtkoncentration og aroma.

Moscato di Noto har en flot, gylden, ravfarve. I duften finder man aromaer af tørre abrikoser, mangoer, appelsinskal, jasmin og citrus. I smagen er den velouragtig og cremet med masser af eksotiske frugtnuancer, blomster som jasmin og mimose, men samtidig en god friskhed og bid, som gør den meget harmonisk og charmerende. Det er en vin som kan drikkes i sin ungdom, men som også kan gemmes i adskillige år og vinde ved det. Server den som aperitif eller sammen med frugtdesserter – frugttærter, sorbet, souffléer eller desserter med ris.

×