PASSI REALI ØKO ROSSO Passione Natura

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Passione Natura. Læs mere om producenten

Om produktet

Montepulciano d’Abruzzo-druerne til denne vin hentes i Abruzzo bjergene, midt i nationalparkerne Gran Sasso og Maiella, hvor Valle Reales vinmarker dyrkes økologisk. I ”appassimento”-teknikken tørrer man hele klaser i nogle uger på måtter eller kasser, umiddelbart efter plukningen, hvor man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06104812235

EAN Nr 8032894051440

Druer 100% Montepulciano

Lagring 3 mdr.: 30% på træfade og 70% på ståltanke.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Passione Natura. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Montepulciano d’Abruzzo-druerne til denne vin hentes i Abruzzo bjergene, midt i nationalparkerne Gran Sasso og Maiella, hvor Valle Reales vinmarker dyrkes økologisk. I ”appassimento”-teknikken tørrer man hele klaser i nogle uger på måtter eller kasser, umiddelbart efter plukningen, hvor man selekterer de bedste druer. Både grækere og romere brugte allerede teknikken, men i Abruzzo bjergene brugte man ofte i gamle dage ”appassimento” mere af nød end lyst, da man pga. det kølige klima havde svært ved at modne druerne optimalt. Tørringen af druerne (dengang hængende på vinstokken) var en fin måde at ”tvangsmodne” druerne og øge sukkerkoncentrationen. I dag bruger man teknikken for at give vinen mere fylde, velour og kompleksitet. 30% af vinen er modnet i 3 måneder på træfade og 70% på ståltanke.

Passi Reali har en meget mørk, blank, rød farve og en krydret, dyb, kompleks duft med toner af mørke kirsebær, blommer og brombær. Smagen er meget kødfuld og koncentreret, med god velour og frugtrige toner af syltede, mørke bær. Samtidig finder man et godt bid og en fin tannin i vinen, som slutter meget harmonisk med krydrede toner af mørk chokolade, mandler og lakrids. En meget kompleks og samtidig charmerende vin som vil egne sig fint til okse, lam, and og grønsagsretter.

×