PALAJO CHARDONNAY ØKO AOC Limoux, Domaine Metairie d Alon Abbotts & Delaunay
Distrikt
Limoux. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-metairie-d-alon. Læs mere om producenten
Om produktet
”Le Palajo” Chardonnay har fået sit navn fra den sydvendte vinmark, hvor druerne kommer fra. Det er den højest beliggende vinmark (280 m.o.h.) for hvidvine på ejendommen, og temperaturforskellene mellem de kølige nætter og de varme dage samt en undergrund... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Limoux. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-metairie-d-alon. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Le Palajo” Chardonnay har fået sit navn fra den sydvendte vinmark, hvor druerne kommer fra. Det er den højest beliggende vinmark (280 m.o.h.) for hvidvine på ejendommen, og temperaturforskellene mellem de kølige nætter og de varme dage samt en undergrund af sand, kalksten og ler giver druerne en særlig sprødhed og en fantastisk harmoni mellem frugtsødmen og friskheden. Perfekt for Chardonnay-vine!
Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, og klaserne presses hele i små, skånsomme presser af 20 hl. Man frasorterer mosten fra den første og den sidste del af processen for at undgå evt. bitterhed og bundfald. Efter en maceration i 24 timer uden tilsætning af sulfitter, bliver mosten gæret på 1-3 år gamle træfade (500 og 228 l). Kun 20% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Vinen er til sidst modnet i 8 måneder på sit “lie” (bundfald), på de træfade, den er gæret i.
Vinen har en lysgylden farve. Duften er både kompleks og sprød, med god balance mellem fedme, struktur og charme. Her finder man nuancer af blomster (akacie, jasmin), citrusfrugter, abrikoser, anis og vanilje. I smagen er det de afrundede, delikate og sprøde toner, som vinder, med en god mineralitet og syre til sidst. En meget frisk og charmerende Chardonnay!
Og fisk, skaldyr og lyst kød. Prøv den også til fx gedeost eller Comté.