På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

PAIS LA CAUSA Itata Valley, Torres

Distrikt

Itata Valley. Læs mere om distriktet

Producent

La Causa, Torres. Læs mere om producenten

Om produktet

De første stiklinger af druesorten Pais menes at være bragt fra Peru til Chile af jesuiterpræsten Francisco de Carabantes allerede i år 1540. Man begyndte at dyrke den massivt i Bio Bio-området i 1551, og mange mener, at den var... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Chile

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 05947211635

EAN Nr 7804626930375

Druer 100% Pais (Mission)

Lagring 12 mdr. på 1 år gamle franske træfade.

Vegansk Ja

Distrikt

Itata Valley. Læs mere om distriktet

Producent

La Causa, Torres. Læs mere om producenten

Mere om produktet

De første stiklinger af druesorten Pais menes at være bragt fra Peru til Chile af jesuiterpræsten Francisco de Carabantes allerede i år 1540. Man begyndte at dyrke den massivt i Bio Bio-området i 1551, og mange mener, at den var starten på Chiles vineventyr. Selv om Pais-druen har mistet en stor del af sin popularitet i de senere år, og i mange distrikter er blevet erstattet af mere kendte sorter som Merlot, Carmenère, Cabernet og Malbec, er man i Bio Bio og Itata Valley ved at genopdage den. Især begrænset høstudbytte og større opmærksomhed under vinificeringen giver gode resultater med karakterfulde og harmoniske vine.Druerne til denne vin hentes hos Ernestorina González i Magdalena Alto, hvor nogle af vinstokkene stammer helt tilbage til 1617, og hos Adrían Torres i Ránquil. Begge steder er druernes kvalitet imponerende. Efter en klassisk gæring på tank er vinen modnet i 12 måneder på ét år gamle franske træfade.Pais La Causa har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med nuancer af syltede røde frugter (kirsebær, blommer) og krydrede toner til sidst. Smagen er ligeledes frugtrig og velouragtig, med god struktur og lette animalske toner (klassisk for Pais). Eftersmagen er lang og en smule krydret, og de sødmefulde toner bliver flot stammet op af en god sprødhed. Server den til skinke eller pølser, kylling, lam eller diverse gryderetter. Må gerne iltes en smule inden servering.

×