OWN ROOTED PINOT NOIR Willamette Valley, Nicolas & Jay
Distrikt
Willamette Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Nicolas & Jay. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir-druerne til denne vin, som Nicolas & Jay lavede for første gang i årgang 2017, hentes fra ”ikke podede vinstokke” (Own Rooted), plantet på tre forskellige vinmarker i Willamette Valley for min. 30 år siden. En del af blandingen... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Willamette Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Nicolas & Jay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir-druerne til denne vin, som Nicolas & Jay lavede for første gang i årgang 2017, hentes fra ”ikke podede vinstokke” (Own Rooted), plantet på tre forskellige vinmarker i Willamette Valley for min. 30 år siden. En del af blandingen kommer således fra en af vinhusets egen parceller i vinmarken Bishop Creek Vineyard i Yamhill-Carlton AVA, beplantet i 1988 og som altid giver meget fyldige og koncentrerede Pinot Noir-vine med nuancer af mørke bær. En anden del kommer fra Hylands Vineyard, som med sine 45 år, er den ældste vinmark i McMinnville AVA og tilfører sprødhed, nerve og struktur. Den sidste del kommer fra Nysa Vinyard i Dundee Hills AVA, beplantet i 1990 af Michael Mega, og som bringer elegance, nuancer af røde bær og en spændende krydret stil.
Druerne fra de forskellige parceller plukkes, når de er optimalt modne, eller når de udtrykker karakteren fra parcellen fuldt ud. Klaserne transporteres straks til kælderen i mindre beholdere for at undgå oxydering. Hver parcel vinificeres separat, og gæringen foretages efter en 100% afstilkning. Både den malolaktiske gæring og den efterfølgende modning i 15 måneder foregår på franske træfade (50% nye). Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer og en kort hviletid på tank, er vinen aftappet uden klaring og filtrering.
”Own Rooted” Pinot Noir har en meget umiddelbar og aromatisk duft, med nuancer af vilde roser, blommer og kandiserede røde frugter. Krydrede toner af hvid peber, muskatnødder og enebær kommer hurtigt frem og giver en sart, eksotisk karakter. Efter lidt iltning afslører smagen både koncentration og kompleksitet, med sarte nuancer af kirsebær, blåbær, vilde hindbær, chokolade og milde krydderier. Det slutter med et godt bid, charme og masser af frugtkoncentration. Vinen giver utroligt meget af sig allerede i sin ungdom.
Server den til and, kalv, lam – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.