NYSA VINEYARD PINOT NOIR Willamette Valley, Nicolas & Jay

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra Nysa Vineyard i Dundee Hills, fra en enkelt parcel i en højde af 180-220 m.o.h, som blev beplantet i 1990 af Michael Mega - en berømte neurolog og filosof, og altså også vinbonde!... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03909712235

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 18 mdr. på franske træfade (228 l, 50% nye)

Respekt Ja

Producent

Nicolas & Jay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra Nysa Vineyard i Dundee Hills, fra en enkelt parcel i en højde af 180-220 m.o.h, som blev beplantet i 1990 af Michael Mega – en berømte neurolog og filosof, og altså også vinbonde! Navnet Nysa kommer fra Michael Megas store interesse for den græske mytologi, hvor Nysa betegner det hemmelige, paradisagtige land, som den unge gud Dionysos (Bacchus) kom fra. Parcellen ligger på en kompleks vulkansk undergrund (Jory soil), og et lag af basalt og ler i dybden, som sikrer gode vandreserver. Man kan derfor dyrke de fornemme Pinot Noir-vinstokke (upodede) af klonerne “Bourgogne” og ”Wadenswil” med “dry farming”, dvs. uden kunstig vanding ved overfladen, og i øvrigt efter miljøvenlige principper (Sustainably Farmed”).

Høsten foretages i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen for at undgå oxydering. Den spontane gæring foregår delvist med hele klaser, og med druernes egne gærceller. Både den malolaktiske gæring og den 18 måneders modning foregår på franske barriques (228 l., 50% nye).

Vinmarken Nysa er kendt for at være kilde til en af de bedste Pinot Noir i Dundee Hills, og dette kombineret med Jean-Nicolas Méos håndværk, danner grundlag for en fremragende vinoplevelse. Her finder man lækre, let eksotiske nuancer af modne kirsebær og blommer, guava, passionsfrugt og granatæbler i duften. Smagen er meget kompleks og indtagende med god frugtkoncentration, mineralitet, æteriske toner og en let saltet stil til sidst. Den slutter med sprøde, saftige toner af vilde hindbær og tranebær kombineret med milde krydderier. En utrolig forførende vin.

Server den til and, lam, fuglevildt og råvildt – gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.

×