NUITS-ST-GEORGES 1. CRU Argillas, Méo-Camuzet

Distrikt

Nuits St. Georges. Læs mere om distriktet

Producent

Méo-Camuzet. Læs mere om producenten

Om produktet

1. Cru marken 'Aux Argillas' ligger umiddelbart nord for byen Nuits-St.-George, i den dal, som fører til Hautes Côtes. Jordlaget her er ikke særligt dybt (hovedsageligt ler, hvoraf navnet 'Argillas'), og rødderne skal hurtigt kæmpe sig igennem den smuldrende klippe.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03901111335

EAN Nr INGEN

Lagring 15-16 mdr. på træfade (50-60% nye).

Distrikt

Nuits St. Georges. Læs mere om distriktet

Producent

Méo-Camuzet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

1. Cru marken ‘Aux Argillas’ ligger umiddelbart nord for byen Nuits-St.-George, i den dal, som fører til Hautes Côtes. Jordlaget her er ikke særligt dybt (hovedsageligt ler, hvoraf navnet ‘Argillas’), og rødderne skal hurtigt kæmpe sig igennem den smuldrende klippe. På trods af, at parcellen vender mod syd, bliver vinstokkene afkølet af den kølige blæst, som kommer fra højderne i baglandet, og druerne modner derfor altid ret sent her. Alt dette giver vine med god mineralitet, kølighed og struktur, som matcher områdets generelt krydrede stil ret godt. Vinstokkene er i dag ca. 40 år gamle og giver en optimal kvalitet, dog skal udbyttet holdes lidt nede i nogle årgange.Mens vinstokkene på ‘Aux Argillas’ kræver en del opmærksomhed, og høsttidspunktet skal vælges præcist, har vinen i sig selv så god en balance, at vinficeringen skal være så naturlig som muligt, uden de store indgreb. Især i de varme årgange, hvor dens naturlige syre og struktur altid giver et godt modspil. Vinen får stor gavn af et ophold på nye træfade, men man skal dog være varsom med ikke at forstærke dens struktur for meget. Ca. 15-16 måneder på 50-60% nye fade plejer at række. Det er generelt en vin med lang modningspotentiale.’Aux Argillas’ er en vin med en intens, kødfuld og struktureret stil. I duften finder man nuancer af brombær og solbær, men også Nuits-St-Georges’ klassiske stænk af sort peber. I smagen kan den godt virke en smule rustik og lukket i sin ungdom, men de aromatiske og mere afrundede toner kommer fint frem ved iltning. Det er ganske enkelt en vin, som fortjener at blive iltet 1-1,5 time på karaffel, eller endnu bedre, at få lov at udvikle sig i nogle år. Dens klasse og store kompleksitet vil da folde sig fuldt ud!En kæmpe vin med et kæmpe gemmepotentiale!

×