NERELLO MASCAL., ERUZIONE 1614 Etna, Planeta, Sicilien

Distrikt

Etna. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614 som varede i 10 år! Eruzione 1614 laves på Nerello Mascalese som dyrkes på vinmarkerne Sciara Nuova og Vigne Vecchie i Castiglione di Sicilia, ved foden af Etna i det... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06201311735

EAN Nr 8020735028003

Druer 100% Nerello Mascalese

Lagring 12 mdr. på træfade (225 l.).

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate92
Wine Enthusiast95
Jancis Robinson17.5
James Suckling96

Distrikt

Etna. Læs mere om distriktet

Producent

Planeta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614 som varede i 10 år! Eruzione 1614 laves på Nerello Mascalese som dyrkes på vinmarkerne Sciara Nuova og Vigne Vecchie i Castiglione di Sicilia, ved foden af Etna i det nordøstlige Sicilien. Her giver den sorte, mineralrige vulkanske jord meget delikate og stilfulde vine. Vinen er vinificeret på vingården Feudo di Mezzo.

Druerne håndsorteres ved ankomsten til kælderen og nedkøles til ca. 10 grader. Efter afstilkning er druerne gæret på 150 hl. ståltanke, med to gange dagligt såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at pumpe most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter endt gæring og yderligere 21 dages maceration, bliver vinen presset og modner i 12 måneder på egetræsfade.

Eruzione 1614 har en flot, blank rubinrød farve. I duften finder man nuancer af røde bær, lidt kirsch, hyben og eksotiske krydderier. Smagen starter delikat og let, men udvikler sig mod det mere maskuline med iltningen i glasset. I eftersmagen finder man en god friskhed og tannin, som vil give vinen et modningspotentiale. Server vinen til kalv- og svinekød, fjerkræ eller til ostegratinerede grønsagsretter. Prøv den også til pasta- eller risottoretter, gerne med krydderurter fra middelhavsområdet.

×