MUSCAT DE RIVESALTES BIO Domaine Cazes
Distrikt
Roussillon. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Cazes. Læs mere om producenten
Om produktet
Muscat de Rivesaltes er sammensat af 70% Muscat d’Alexandrie og 30% Muscat à Petits Grains, som hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Roussillon. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Cazes. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Muscat de Rivesaltes er sammensat af 70% Muscat d’Alexandrie og 30% Muscat à Petits Grains, som hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekte forhold til dyrkning af Muscat.
Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen bliver derefter lagret køligt på ståltanke i ca. 6 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Muscat de Rivesaltes har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget kompleks med delikate toner af blomster og blade først, som hurtigt afløses af mere eksotiske nuancer af modne frugter (appelsin, mango, ferskner). I smagen er vinen ret struktureret og sprød på trods af frugtsødmen, og den slutter meget frisk og en smule krydret (bl.a. krusemynte). Vinens friskhed gør den velegnet som aperitif/velkomstdrink, eller til et lille glas i utide, men den er også fortrinlig til desserter med frugt eller vanilje. Prøv den også til is eller sorbet – eller til en god blåskimmelost. Muscat de Rivesaltes bør serveres afkølet men ikke iskold. En temperatur på ca. 8° anbefales.