MUS XIX ØKO Dolomiti Bianco, Alois Lageder

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

MÙS - XIX hører til serien "Comets", som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat er opnået, bliver vinene sendt på markedet i en bestemt årgang eller årgangskombination. MÙS - XIX er... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 2

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,50

Nr 06045721935

Druer Muskateller Müller Thurgau

Lagring 2. gæring: 6 mdr.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

MÙS – XIX hører til serien “Comets”, som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat er opnået, bliver vinene sendt på markedet i en bestemt årgang eller årgangskombination.

MÙS – XIX er lavet på druesorterne Goldmuskateller og Müller Thurgau fra Magré og Egna, Valle d’Isarco-Tschötsch, i højder af 220-750 m.o.h. Jordbunden består primært af smuldrede kalksten, som ofte giver delikate og mineralske vine. Goldmuskateller og Müller Thurgau druerne presses direkte ved ankomsten til kælderen, dog igangsættes en gæring af en andel af Goldmuskateller i hele klaser inden presningen. Når blendet af de tre moste opnår ca. 22 g./l. restsukker, aftappes vinen uden filtrering på sparkling-flasker, hvor gæringen fortsætter. Denne naturlige måde at lave en mousserende vin på kaldes PET NAT-metoden (Pétillant Naturel), hvor man altså aftapper vinen midt i en gæring for at bevare alle druernes sarte og karakteristiske aromaer. Vinen er aftappet primo oktober 2019 og “degorgeret” ultimo marts 2020.

MÙS – XIX har en flot, gylden farve og en afstemt, vedvarende mousse. I duften er denne perlende vin ret koncentreret i frugten, med nuancer af mirabeller, abrikoser og ferskner samt mere delikate blomstertoner. Smagen er tør, liflig og sprød, med god mineralitet, eksotiske frugttoner og en smule ristet brød. Vinen slutter ren og harmonisk – i fuld Alto Adige stil! Server den som aperitif (gerne med klassiske italienske stuzzichini) eller sammen med skaldyr og fisk. Passer også til grønsagsretter med fx courgetter, auberginer og tomater.

×