MOULIN DE GASSAC PINOT NOIR IGP Pays d’Oc, Mas de Daumas Gassac

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 02517111835

EAN Nr 3257698321109

Druer Pinot Noir

Lagring 6 mdr. på ståltanke.

Skruelåg Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Mas de Daumas Gassac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på velbeliggende skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indlede et redningsforsøg for disse marker. Man indgik derfor et partnerskab med nogle af de berørte vinbønder, således at familien Guiberts ekspertise og innovative tanker kunne medvirke til en rentabel produktion af klassiske Languedoc-vine, som ”alle kunne betale”. Resultatet blev (også) en succes og udgøres i dag af bl.a. vinserien Gassac Classic.

Druerne til Gassac Classic Pinot Noir hentes ved landsbyen Cournonterral nær Montpellier, kun få kilometer fra vingården. Her giver en undergrund af ler og kalksten perfekte forhold til netop Pinot Noir. Druerne gæres køligt på temperaturregulerede ståltanke med hyppige omrøringer, og efter presningen bundfælder vinene naturligt. Derefter modnes vinen i 5-6 måneder i rustfrie ståltanke inden aftapning, som foregår uden filtrering.

Vinen har en lys rubinrød farve med let, brunt skær. Duften er meget delikat og aromatisk med nuancer af modne kirsebær, ribs og hindbær. I smagen er vinen tør og præcis, med god finesse og sprødhed, og slutter med en elegant frugtkarakter. Den er lige tilpas krydret og tør i eftersmagen, med komplekse nuancer af ristet kaffe. Server den til grøntsagsretter, pizza, retter med fjerkræ eller hvidt kød med sauce (fx skinke med morkler). Prøv den også til carpaccio eller steaks af tunfisk.

×