MOSCATO D ASTI DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Asti. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Viettis Moscato d’Asti er lavet på 100% Moscato Bianco fra små parceller i Castiglione Tinella med vinstokke på omkring 40 år. Kun de bedste klaser, som har opnået en smule overmodning, bruges til denne vin. Straks ved ankomsten til kælderen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 5,00

Nr 01428921935

EAN Nr 8030198003141

Druer 100% Moscato

Lagring Ståltank

Dessertvin / Sød vin Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Asti. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Viettis Moscato d’Asti er lavet på 100% Moscato Bianco fra små parceller i Castiglione Tinella med vinstokke på omkring 40 år. Kun de bedste klaser, som har opnået en smule overmodning, bruges til denne vin. Straks ved ankomsten til kælderen bliver druerne mast og presset ganske let, med en naturlig bundfældning af mosten, der får lov at hvile et par dage under kølige forhold og uden tilsætning af svovl. Herefter overføres mosten på tryktanke af stål, hvor den alkoholiske gæring starter og det naturlige indhold af CO2 fanges i vinen. Når alkoholprocenten når 5%, sænker man temperaturen for at standse gæringen. Vinen gemmes derefter på lukkede ståltanke indtil aftapning. For at bevare druens karakter og friskhed udelades den malolaktiske gæring.

Vinen er først og fremmest en utrolig harmonisk og charmerende, let perlende hvidvin. I både duft og smag finder man sødmefulde, friske aromaer af ferskner, vilde roser og ingefær. Den slutter med et godt bid og en delikat struktur, som gør den meget appetitvækkende. Perfekt som aperitif, til asiatiskinspirerede skaldyrsretter, eller sammen med fx en frugttærte eller en frugtsorbet. Prøv den også til en blåskimmelost.

×