MOSCADELLO DI MONTALCINO DOC Vendemmia Tardiva, Caparzo - Vinforsyning

MOSCADELLO DI MONTALCINO DOC Vendemmia Tardiva, Caparzo

Gruppe: Hvidvin

Land: Italien

Årgang: 2009

Størrelse: 37,50

Druer: 100% Moscato

Lagring: 24 mdr. på franske fade, min. 1 år på flaske

Alkohol: 14,00

Dessertvin / Sød vin: Ja

Nr: 06005620921

EAN Nr: 8004012000173

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Caparzo. Læs mere om producenten

Om produktet

Moscadello di Montalcino Vendemmia Tardiva (senhøstet) er en klassisk dessertvin fra Montalcino-området lavet på Moscato Bianco druer, som først må høstes efter 1. oktober, når de efter ca. 45 dages modning nærmest er rosinagtige. Traditionen for denne vin stammer helt tilbage til middelalderen. Ifølge loven må vinen tidligst komme på markedet fra 1. januar i det andet år efter høst, og skal holde min. 15% alkohol.

Hos Caparzo foregår plukningen i oktober og klaserne bliver hængt til tørre på veludluftede lofter i en periode på ca. en måned. Gæringen foregår på franske barriques (durmast). Vinen er modnet i 24 måneder på franske barriques. Efter aftapning bliver Moscadello modnet i yderligere 12 måneder i kælderen.

Moscadello Vendemmia Tardiva har en flot, blank, ravgylden farve. I duften finder man klassiske, aromatiske toner af moden Muscat med nuancer af syltede appelsiner, rosiner, søde krydderier og til sidst mandler. Smagen er velouragtig og fed men samtidig frisk og delikat, med en god struktur. Den slutter sprød og frugtrig. Prøv den som aperitif, til blåskimmeloste som Gorgonzola eller Roquefort og til ikke for søde desserter, fx med frugter eller mandler.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

James Suckling89
×