MOREY-SAINT-DENIS, LES CRAIS GILLON, Domaine Odoul-Coquard
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Odoul Coquard. Læs mere om producenten
Om produktet
“Les Crais Gillon” er en “lieu-dit” (navngivet enkeltmark) i den flade del af Morey-Saint-Denis, øst for D974-landevejen. Denne del af kommunen er kendt for generelt at producere ret saftige, delikate og en smule feminine vine, som allerede i deres ungdom... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Odoul Coquard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
“Les Crais Gillon” er en “lieu-dit” (navngivet enkeltmark) i den flade del af Morey-Saint-Denis, øst for D974-landevejen. Denne del af kommunen er kendt for generelt at producere ret saftige, delikate og en smule feminine vine, som allerede i deres ungdom opnår stor harmoni og giver meget fra sig. Domaine Odoul-Coquards østvendte parcel er hovedsageligt beplantet med ca. 60 år gamle vinstokke, hvor ekstremt små druer også giver god koncentration og kompleksitet. 10% af arealet blev dog genplantet i 2011, da 2010-frosten ødelagde nogle af de gamle vinstokke.
Mange betragter ”Les Crais Gillon” som en af de mest delikate, silkeagtige og samtidigt klassefulde vine fra Domaine Odoul-Coquard. Den kombinerer kølighed, elegance, frugtsødme og fylde, en balance som er essensen af Morey-St.-Denis-vine. Under den 15 mdr. lange modning, bruger man op til 50% nye fade til denne vin, og det tilfører den en ganske særlig struktur og kompleksitet. Det matcher de charmerende nuancer af roser, pæoner, violer samt kirsebær og blåbær, ganske godt. En fantastisk ambassadør for Morey-St.-Denis-Villages, som sagtens kan måle sig med mange Cru-vinmarker fra kommunen.
Servér vinen ved ca. 16° til fx and, lam, kalv, fuglevildt eller vildretter med vilde svampe og skovbær.