MOREY-SAINT-DENIS Domaine Pierre Amiot et Fils
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
Amiot. Læs mere om producenten
Om produktet
Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vine på ikke mindre end 7 forskellige 'lieux-dits' vinmarker: Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, Les Crais, Bras, Seuvres og Les Pourroux, som i alt dækker 1,85 ha. beplantet med 25-60 år gamle vinstokke.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
Amiot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vine på ikke mindre end 7 forskellige ‘lieux-dits’ vinmarker: Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, Les Crais, Bras, Seuvres og Les Pourroux, som i alt dækker 1,85 ha. beplantet med 25-60 år gamle vinstokke. Store forskelle i undergrunden (kalk, ler, mergel klppe ig småsten) gør, at hver parcel bringer nuancer i harmonien. F.eks. tilfører ‘Clos Salon’ strukturen, mens ‘Les Cheneverys’ bringer finessen og ‘Les Crais’ mere frugt og elegance.Gæringen er meget klassisk for denne vin, med en 70% afstilkning og 15 til 20 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Efter en malolaktisk gæring får vinen en 15-18 måneders lagring på egetræsfade (ingen nye fade for denne vin).I Domaine Amiots vine finder man masser af koncentration og især masser af typicitet fra området. Den røde Morey-Saint-Denis har en smuk, mørkerød farve, og i både duften og smagen er vinen meget intens og harmonisk med en smule chokoladekarakter og en meget spændende sprødhed. Det er generelt en vin, som sagtens kan gemmes i nogle år – og bliver mere harmonisk af det. Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den f.eks. til lam eller til efterårets vildtretter.