MOREY-SAINT-DENIS Domaine Pierre Amiot et Fils

Distrikt

Morey St. Denis. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vine på ikke mindre end 7 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, Les Crais, Bras, Seuvres og Les Pourroux, som i alt dækker 1,85 ha. beplantet med 25-60 år gamle vinstokke.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03920411735

EAN Nr 3760260650526

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 15 mdr. på træfade (228 l., brugte).

Distrikt

Morey St. Denis. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vine på ikke mindre end 7 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, Les Crais, Bras, Seuvres og Les Pourroux, som i alt dækker 1,85 ha. beplantet med 25-60 år gamle vinstokke. Store forskelle i undergrunden (kalk, ler, mergel klppe ig småsten) gør, at hver parcel bringer nuancer i harmonien. F.eks. tilfører ”Clos Salon” strukturen, mens ”Les Cheneverys” bringer finessen og ”Les Crais” mere frugt og elegance.

Gæringen er meget klassisk for denne vin, med en 70% afstilkning og 15 til 20 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Efter en malolaktisk gæring får vinen en 15-18 måneders lagring på egetræsfade (ingen nye fade).

I Domaine Amiots vine finder man masser af koncentration og især masser af typicitet fra området. Den røde Morey-Saint-Denis har en smuk, mørkerød farve, og i både duften og smagen er vinen meget intens og harmonisk med en smule chokoladekarakter og en meget spændende sprødhed. Det er generelt en vin, som sagtens kan gemmes i nogle år – og bliver mere harmonisk af det.

Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den f.eks. til lam eller til efterårets vildtretter.

×