MOREY-SAINT-DENIS Domaine Amiot et Fils
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Om produktet
Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vin på ikke mindre end 5 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Bas Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, En Veuvray og Les Pourroux, som i alt dækker 1 ha. beplantet med 15-75 år gamle vinstokke. Store... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vin på ikke mindre end 5 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Bas Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, En Veuvray og Les Pourroux, som i alt dækker 1 ha. beplantet med 15-75 år gamle vinstokke. Store forskelle i undergrunden (kalk, ler, mergel klippe og småsten) gør, at hver parcel bringer spændende nuancer. Fx tilfører Bas Cheneverys struktur, mens Clos Salon bringer finesse og elegance. Parcellerne er alle syd- og sydøstvendte og ligger i en højde af ca. 250 m.o.h.
Gæringen er meget klassisk for denne vin, med en 70% afstilkning og 15 til 20 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Efter en malolaktisk gæring får vinen en 16-18 måneders modning på brugte egetræsfade.
I Domaine Amiots vine finder man masser af koncentration og især masser af typicitet fra området. Den røde Morey-Saint-Denis har en smuk, mørkerød farve, og i både duften og smagen er vinen meget intens og harmonisk med sarte nuancer af violer, røde bær (hirsebær, hindbær) samt en let chokoladekarakter. Eftersmagen er lang med en meget spændende sprødhed, som matcher de æteriske toner meget godt. Det er generelt en vin, som sagtens ville kunne gemmes i nogle år – og vinde i både kompleksitet og harmoni.
Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den fx til and, lam eller til efterårets vildtretter.