MOREY-SAINT-DENIS 1. CRU LES RUCHOTS, Domaine Amiot et Fils
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Om produktet
Morey-Saint-Denis 1. Cru "Les Ruchots" ligger i den sydlige del af kommunen, som umiddelbar nabo til Grand Cru Clos de Tart, og er en af områdets mindste, men mest ansete 1. Cru. Navnet kommer fra det lokale ord for klippe:... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Morey St. Denis. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Morey-Saint-Denis 1. Cru “Les Ruchots” ligger i den sydlige del af kommunen, som umiddelbar nabo til Grand Cru Clos de Tart, og er en af områdets mindste, men mest ansete 1. Cru. Navnet kommer fra det lokale ord for klippe: Roiches, og afslører den meget stenrige undergrund (kalk). På Amiots parcel (0,53 ha.) på Les Ruchots er en del af vinstokkene beplantet helt tilbage i 1925, mens de andre er 65 og 25 år gamle. Parcellen ligger i læ for kølige vinde og giver derfor altid perfekt modne druer. Hos Domaine Amiot & Fils bruger man en meget klassisk vinificering for ”Les Ruchots”, med en 100% afstilkning og 18-21 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Derefter får vinene en 18-20 måneders lagring på 228 l. egetræsfade, hvoraf de 1/3 er nye.
I sin ungdom har Morey-Saint-Denis 1. Cru “Les Ruchots” en meget flot, intens, rød farve, som tyder på en vin, med masser af potentiale. Duften er koncentreret med karakterer af modne røde frugter (små kirsebær, blåbær). Smagen er meget flot, med en god koncentration og igen en meget dyb og charmerende karakter af modne frugter. Det er en stor vin, som har en meget spændende balance mellem styrke og finesse, og som helt klart er en af de bedste repræsentanter fra et område, som ofte står i skyggen af sine to umiddelbare naboer, Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny.
Vinen vil egne sig fint til de gode kødretter med fx okse- eller kalvemørbrad, vildt eller ost.