MONTHELIE ROUGE 1. CRU Les Riottes, Les Parcellaires de Saulx

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Les Parcellaires. Læs mere om producenten

Om produktet

"Les Riottes" er en af de nordligste 1. Cru vinmarker i Monthélie og ligger i den del af distrikte,t som grænser til Volnay. Marken ligger midt på skråningen, hvor en brun, sand- og kalkholdig undergrund dominerer. Både jordsammensætningen og den... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03422611635

EAN Nr 3760032655414

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 24 mdr. på træfade (228 l., et år gamle).

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Les Parcellaires. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Les Riottes” er en af de nordligste 1. Cru vinmarker i Monthélie og ligger i den del af distrikte,t som grænser til Volnay. Marken ligger midt på skråningen, hvor en brun, sand- og kalkholdig undergrund dominerer. Både jordsammensætningen og den sydøstlige eksponering giver gode forhold til rødvine. Navnet “Les Riottes” kommer fra Riau eller Ruau, som betyder ”lille bæk”, og afslører, at der engang var flere vandkilder på marken. Vinstokkene nyder stadig godt af vandreserver i dybden, men i nogle årgange kan det være nødvendigt at reducere udbyttet, hvis man vil sikre god koncentration og bid.

Vinen vinificeres i egne kældre i Meursault, og opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 24 måneder på ét år gamle træfade (228 l.), noget som tilfører vinen mere kompleksitet og fylde.

Monthélie 1. Cru ”Les Riottes” har en flot, blank, rubinrød farve med lilla skær. I duften er den elegant og frisk, med nuancer af hindbær og kirsebær – klassiske noter for distriktet -, men også vanilje og peber. Smagen viser god kødfuldhed og samtidig elegance og blødhed, og eftersmagen afslører både tannin og frugtkoncentration, som giver vinen et godt modningspotentiale. Nyd den til fx grillet okse- og kalvekød, til lam, vildt eller til en fyldig rødskimmelost.

×