MONTHELIE ROUGE 1. CRU LES DURESSES Domaine Belleville

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Om produktet

”Les Duresses” 1. Cru-vinmarken er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven, som bringer god kølighed. Undergrunden er lerholdig nederst og sten-... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03424012335

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-15 mdr. på træfade (228 l., 1 år gamle).

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Belleville. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Les Duresses” 1. Cru-vinmarken er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven, som bringer god kølighed. Undergrunden er lerholdig nederst og sten- og kalkrig øverst. Begge dele giver perfekte forhold til produktion af delikate og harmoniske rødvine og en smule hvidvine.

”Les Duresses” vinificeres i egne kældre i Meursault, og opskriften er klassisk for røde Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder på ét år gamle træfade (228 l.), noget som tilfører vinen mere kompleksitet og fylde, uden dog at præge den for meget, for at respektere 1. Cru-vinmarkens klassiske sarthed og frugtkarakter.

Monthélie 1. Cru ”Les Duresses” har en flot, blank, karminrød farve. I duften vælter det ind med både frugtrige og sarte aromaer af blomster (roser, pæoner), sorte bær (blåbær, vilde brombær) og kirsebær samt meget diskrete toner af vanilje og krydderier. Smagen viser god kødfuldhed og samtidig elegance og blødhed, og eftersmagen afslører både frugtkoncentration, krydderi og tannin, som giver vinen et godt modningspotentiale.

Nyd den til fx grillet okse- og kalvekød, til lam, vildt eller til en fyldig rødskimmelost.

×