MONTHELIE BLANC COMBE DANAY Les Parcellaires de Saulx
Distrikt
Monthelie. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Om produktet
Den ret store Lieu-dit-vinmark ”La Combe Danay” ligger nord for selve landsbyen Monthélie, ved foden af skråningen, som her vender mod nord og øst. Ordet ”Combe” betyder dal eller hulning på fransk, og desuden kommer navnet Danay fra det gamle... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Monthelie. Læs mere om distriktet
Producent
Les Parcellaires. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Den ret store Lieu-dit-vinmark ”La Combe Danay” ligger nord for selve landsbyen Monthélie, ved foden af skråningen, som her vender mod nord og øst. Ordet ”Combe” betyder dal eller hulning på fransk, og desuden kommer navnet Danay fra det gamle galliske sprog, hvor ”Ana” betød vådt område eller sump. Jordbunden her er derfor meget ler- og mergelholdig, med dybere lag af kalkaflejringer, en smule anderledes og mere kølig end i resten af kommunen. Det giver fantastiske forhold til især hvidvine, som her har en sjælden harmoni mellem fylde, mineralitet og ikke mindst elegance.
Chardonnay-druerne til Monthélie ”La Combe Danay” plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en skånsom presning af druerne, en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder (efter årgangen) på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har en flot, gylden-grøn farve. I duften er det først de sarte toner af blomster (tjørn, akacie, kaprifolie), som kommer frem, og derefter klassiske toner af grønne pærer og citrusfrugter. Smagen er utrolig fyldig og mineralsk, men samtidig så delikat og sprød, at vinen virker meget charmerende og appetitvækkende. En fantastisk ambassadør for hvide Monthélie-vine!
Vinen vil egne sig fint til de bedste fiske- og skaldyrsretter med lyse saucer, men også til gryderetter med lyst kød. Prøv den også til varme vegetarretter eller til salater med fx gedeost.