MONTHELIE BLANC 1. CRU LES DURESSES Domaine Belleville
Distrikt
Monthelie. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Belleville. Læs mere om producenten
Om produktet
”Les Duresses” 1. Cru-vinmarken er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven, som bringer god kølighed. Undergrunden er lerholdig nederst og sten-... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Monthelie. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Belleville. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Les Duresses” 1. Cru-vinmarken er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven, som bringer god kølighed. Undergrunden er lerholdig nederst og sten- og kalkrig øverst. Begge dele giver perfekte forhold til produktion af delikate og harmoniske rødvine og en smule hvidvine.
Chardonnay-druerne til denne Monthélie ”Les Duresses” plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en skånsom presning af druerne, en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder (efter årgangen) på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har en flot, ren gylden farve. Duften byder på sprøde og meget elegante nuancer af blomster, citrusfrugter (lime, bergamot, grape). I smagen, har vinen en fantastisk harmoni mellem friskhed, finesse, frugtkarakter, velour og mineralitet. Eftersmagen bliver bare ved. Ren forførelse!
Den har styrke og friskhed nok til at blive serveret med fede fisk som fx. laks eller hellefisk – gerne med en kraftig fiskesauce, men også til en fyldig skaldyrs- eller hummerbisque. Prøv den også til en gedeost.