MONTHELIE 1.CRU LES DURESSES ROUGE Domaine Philippe Bouzereau

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Om produktet

Monthélie 1. Cru ”Les Duresses” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau laves på druer fra en lille parcel på 0,15 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1960. 1. Cru-vinmarken ”Les Duresses” er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03831212135

EAN Nr 3701151701538

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på franske træfade (228 l.)

Respekt Ja

Distrikt

Monthelie. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Monthélie 1. Cru ”Les Duresses” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau laves på druer fra en lille parcel på 0,15 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1960. 1. Cru-vinmarken ”Les Duresses” er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven. Undergrunden er lerholdig i bunden og sten- og kalkrig øverst. Begge dele egner sig perfekt til produktion af rødvine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12°C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes eget gær. Der foretages løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring, modnes vinen i 12 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret – dette for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Duften er frugtrig og kompleks med nuancer af hindbær, kirsebær og milde krydderier. Rødvinene fra Monthélie er ofte en smule hårde og tanninrige, men Philippe Bouzereaus ”Les Duresses” er først og fremmest harmonisk, fyldig og ret charmerende. Den har god koncentration og slutter med en blød tannin og en flot finesse. Server den til lam, fuglevildt, okse og råvildt.

×