MONTES TWINS Colchagua Valley, Montes

Gruppe: Rødvin

Land: Chile

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 35% Cabernet Sauvignon 25% Carmenere 30% Syrah 10% Tempranillo

Lagring: 12 mdr. 50% franske fade (1/3 nye), 50% ståltanke

Alkohol: 14,50

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 05943811835

EAN Nr: 7804303000346

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

”Twins” er en sammensætning af 35% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 25% Carmenère og 10% Tempranillo, som hentes i to af de bedste distrikter i Colchagua Valley, nemlig Apalta og Marchigüe. Begge er næsten flade områder med en dyb jordbund af aflejringer fra Tinguiririca-floden, ler og småsten fra de nærliggende bjerge, som giver god dræning og sikrer vandforsyninger i dybden. Cabernet Sauvignon, Carmenère og Tempranillo er plantet på de flade områder, mens Syrah vokser på lidt højere skråninger, hvor jorden er mere stenrig og giver mere strukturerede og mineralske vine. Vinstokkene er plantet med 5.500 stk./hektar, en tæthed som gør, at hver plante kun producerer få klaser, men til gengæld meget koncentrerede druer.

De fire druesorter er høstet og vinificeret separat. Efter en kølig macerering i 5-7 dage for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, hæves temperaturen, og gæringen går derefter i gang. Vinene gennemgår en malolaktisk gæring og derefter en modning i 12 måneder, med ca. halvdelen af vinen på 1/3 nye og 2/3 et og to år gamle franske træfade, og den anden halvdel på ståltanke. Efter sammenstikningen af vinene fra de fire druesorter, bliver vinen let filtreret inden aftapningen.

Vinen har en smuk, dyb, rubinrød farve med lilla skær. Sammensætningen af strukturen, kompleksiteten og krydderierne fra Cabernet Sauvignon og Syrah med de friske, aromatiske og frugtrige toner fra Carmenère og Tempranillo, giver en pragtfuld harmoni i både duften og smagen. I munden er vinen mere struktureret og kødfuld, med nuancer af blommer, solbær, tobak og kaffe og en eftersmag, hvor både elegante og krydrede toner matcher hinanden godt. Det er en meget vellavet, harmonisk og kompleks vin. Serveres til and, lam, okse, fuglevildt og gryderetter. Serveringstemperatur 17-19°. En iltning i 30 min. kan anbefales.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Tim Atkins88
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
×