MONTEPULCIANO D’ABRUZZO ØKO Vigna Sant’Eusanio, Valle Reale

Distrikt

Mont Dabr. Læs mere om distriktet

Producent

Vale Reale. Læs mere om producenten

Om produktet

Montepulciano druerne til denne vin dyrkes på vinmarken Sant’Eusanio, som er vingårdens mindste og højst beliggende vinmark (1 ha. i 497 m. o.h.). Jordbunden her er mager og meget stenholdig og pga. markens højde, oplever man ekstremt lave temperaturer om... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06104611835

Druer 100% Montepulciano

Lagring 12 mdr. i ståltanke

Respekt Ja

Distrikt

Mont Dabr. Læs mere om distriktet

Producent

Vale Reale. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Montepulciano druerne til denne vin dyrkes på vinmarken Sant’Eusanio, som er vingårdens mindste og højst beliggende vinmark (1 ha. i 497 m. o.h.). Jordbunden her er mager og meget stenholdig og pga. markens højde, oplever man ekstremt lave temperaturer om natten. Modningen af druerne er derfor længere end på de andre vinmarker, men kvaliteten af druerne er samtidig højere. Vinstokkene er plantet i 1999, men først i 2009, da vinstokkene begyndte at give topresultater, besluttede man at producere vinen lavet 100% på parcellen, som i dag dyrkes økologisk.

Vinen gæres og modnes (12 mdr.) på ståltanke for at bevare den umiddelbar frugtkarakter. Den har både Abruzzos koncentrerede og komplekse træk, men samtidig en aroma og en finesse som er sjælden for så kraftig en vin. Den vil være en god ledsager til grønsagsretter, fjerkræ, kalv – gerne med tomater og hvidløg.

×