MONTEBACO PARCELA CARA NORTE, ØKO Ribera del Duero, Bodegas Montebaco

Distrikt

Ribera del Duero. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Montebaco. Læs mere om producenten

Om produktet

CaraNorte er opkaldt efter den parcel i Valbuena de Duero, hvor man henter de 100% Tempranillo-druer, vinen er lavet på. Den økologiskdyrkede vinmark ”Parcela Cara Norte” ligger i 840-880 m.o.h., på en nordvendt skråning med en hældning på 15%. De... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06307912035

Druer 100% Tempranillo

Lagring

Respekt Ja

Distrikt

Ribera del Duero. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Montebaco. Læs mere om producenten

Mere om produktet

CaraNorte er opkaldt efter den parcel i Valbuena de Duero, hvor man henter de 100% Tempranillo-druer, vinen er lavet på. Den økologiskdyrkede vinmark ”Parcela Cara Norte” ligger i 840-880 m.o.h., på en nordvendt skråning med en hældning på 15%. De kølige forhold i denne højde er med til at sikre en lang, stabil modning af druer, som giver meget aromatiske, frugtrige og sprøde vine. En klassisk, meget stenrig undergrund er samtidig med til at sikre en god kompleksitet og mineralitet, som tydeligt smages i vinen.

Druerne er gæret på temperaturregulerede ståltanke med druernes egne gærceller, og efter en spontan malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 14 måneder på små franske træfade, hvoraf de 30% er nye. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering, for at bevare terroir-karakteren fra vinmarken. Produktionen er begrænset til 15.512 almindelige flasker og 206 magnumflasker.

CaraNorte har en flot, dyb, rubinrød farve. Duften er meget frugtig, med komplekse nuancer af røde og mørke bær samt marcipan og en smule vanilje. I smagen finder man toner af blåbær og vilde brombær samt en meget flot, velintegreret trækarakter. En meget vellykket Ribera del Duero, med distriktets klassiske krydrede toner og en flot harmoni mellem frugt, tørhed og mineralitet.

Den egner sig fint til lettere kødretter med fx fjerkræ, svine- eller kalvekød, men også til kraftigere retter.

×