BISOU ROSE ØKO IGP Pays d’Oc, Domaine Montrose
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Om produktet
De økologiskdyrkede druer, Grenache og Cinsault, høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at undgå oxidering og dermed bevare friskheden. Druerne afstilkes for at fremme frugtkoncentrationen, og derefter foretages en kort skindmacerering, hvorved vinens... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Montrose. Læs mere om producenten
Mere om produktet
De økologiskdyrkede druer, Grenache og Cinsault, høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at undgå oxidering og dermed bevare friskheden. Druerne afstilkes for at fremme frugtkoncentrationen, og derefter foretages en kort skindmacerering, hvorved vinens sarte roséfarve opnås. Herefter sættes presningen i gang, og den efterfølgende gæring i ståltanke foretages ved lave temperaturer – igen for at bevare friskheden og frugtaromaerne. Efter gæringen sammensættes vinene, og inden aftapning opholder vinen sig i ståltanke på sit ”lie” i 5-6 måneder.
Det er friskheden og de sprøde frugtaromaer, man har prioriteret i denne vin. Bag den sarte, lyserøde farve finder man meget subtile og rene, eksotiske nuancer af citrusfrugter og røde frugter (hindbær, ribs og hyben) i duften. Smagen er umiddelbar og ren, med lækre, tørre, frugttoner. Vinen har samtidig en god struktur og fylde, som gør den perfekt til f.eks. grillet svinekød, kylling, lam – men også som en god ledsager til fisk (gerne grillet) og skaldyr. Perfekt som aperitif, til en kold buffet, til sushi, til en tur i det grønne – når vejret er til det!