MON ROUGE ØKO Langenlois, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Langenlois. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny idé,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00402712235

EAN Nr 9007951227815

Druer Pinot Noir St. Laurent Zweigelt

Lagring 18 mdr. på neutrale træfade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Langenlois. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny idé, en ny filosofi. Vinene i serien ”Discoverys from Langenlois”, som fx ”Mon Rouge”, er således unikum-vine, som giver det fulde udtryk af bestemte kombinationer, hvor terroir, druekarakter og vinificeringstype spiller en stor rolle.

”Mon Rouge” laves på økologiskdyrkede Zweigelt, Pinot Noir og St. Laurent druer fra højtbeliggende (op til 400 m.o.h.) vinmarker i Langenlois, og alle er meget klassiske for Kamptal-distriktet. Undergrunden består af kalk, blandet med smuldrende skiffer i undergrunden og løss ved overfladen. Vandreserverne ligger i dybden, og det tvinger vinstokkene til at danne lange rødder. De henter således deres næring dybt nede i jorden, og det giver vine med meget stor kompleksitet og koncentration samt en mineralitet, som er ganske særpræget.

Druerne bliver håndplukket på de forskellige parceller og sammenstukket. Efter en skånsom afstilkning og kun en delvis knusning, bliver druerne gæret køligt med deres naturlige gærceller i store, neutrale træfade, indtil vinen opnår en forholdsvis lys, rød farve, stadig med frugt og friskhed i behold. Derefter lader man vinen løbe naturligt fra, og overfører den i mindre, neutrale fade, hvor den modner i 18 måneder. Inden aftapningen tilsætter man en lille del vin fra den efterfølgende årgang, for at tilføre endnu mere friskhed, umiddelbarhed og frugtstil. Vinen er hverken klareret eller filtreret.

”Mon Rouge” er en elegant, saftig og umiddelbar rødvin, som samtidigt er meget harmonisk og charmerende. Den har meget delikate nuancer af røde kirsebær, hindbær, vilde roser i duften og en ganske god struktur, med afrundet tannin i smagen. Det er en pragtfuld rødvin, der kan drikkes uden mad, eller til salater, grønsagsretter, fjerkræ og fisk. Vinen må gerne serveres svalet.

×