MON ROUGE ØKO Langenlois, Jurtschitsch Sonnhof
Distrikt
Langenlois. Læs mere om distriktet
Producent
Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten
Om produktet
Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny idé,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langenlois. Læs mere om distriktet
Producent
Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny idé, en ny filosofi. Vinene i serien ”Discoverys from Langenlois”, som fx ”Mon Rouge”, er således unikum-vine, som giver det fulde udtryk af bestemte kombinationer, hvor terroir, druekarakter og vinificeringstype spiller en stor rolle.
”Mon Rouge” laves på økologiskdyrkede Zweigelt, Pinot Noir og St. Laurent druer fra højtbeliggende (op til 400 m.o.h.) vinmarker i Langenlois, og alle er meget klassiske for Kamptal-distriktet. Undergrunden består af kalk, blandet med smuldrende skiffer i undergrunden og løss ved overfladen. Vandreserverne ligger i dybden, og det tvinger vinstokkene til at danne lange rødder. De henter således deres næring dybt nede i jorden, og det giver vine med meget stor kompleksitet og koncentration samt en mineralitet, som er ganske særpræget.
Druerne bliver håndplukket på de forskellige parceller og sammenstukket. Efter en skånsom afstilkning og kun en delvis knusning, bliver druerne gæret køligt med deres naturlige gærceller i store, neutrale træfade, indtil vinen opnår en forholdsvis lys, rød farve, stadig med frugt og friskhed i behold. Derefter lader man vinen løbe naturligt fra, og overfører den i mindre, neutrale fade, hvor den modner i 18 måneder. Inden aftapningen tilsætter man en lille del vin fra den efterfølgende årgang, for at tilføre endnu mere friskhed, umiddelbarhed og frugtstil. Vinen er hverken klareret eller filtreret.
”Mon Rouge” er en elegant, saftig og umiddelbar rødvin, som samtidigt er meget harmonisk og charmerende. Den har meget delikate nuancer af røde kirsebær, hindbær, vilde roser i duften og en ganske god struktur, med afrundet tannin i smagen. Det er en pragtfuld rødvin, der kan drikkes uden mad, eller til salater, grønsagsretter, fjerkræ og fisk. Vinen må gerne serveres svalet.