MISSETTI APPASSIMENTO Vino Rosso IGP, Italien

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Missetti, Georg Bestle. Læs mere om producenten

Om produktet

I appassimento-teknikken tørrer man delvis druerne i nogle uger i specielt indrettede tørrerum umiddelbar efter plukningen. Derefter bliver druerne skånsom mast og gæret, og til sidst presset. Resultatet bliver en meget fyldig, kompleks og sødmefuld vin, som både har druernes... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06029511935

EAN Nr 5704634183133

Druer 100% Diverse

Lagring Ståltanke

Skruelåg Ja

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Missetti, Georg Bestle. Læs mere om producenten

Mere om produktet

I appassimento-teknikken tørrer man delvis druerne i nogle uger i specielt indrettede tørrerum umiddelbar efter plukningen. Derefter bliver druerne skånsom mast og gæret, og til sidst presset. Resultatet bliver en meget fyldig, kompleks og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en ”fed”, velouragtig stil, som minder meget om Amarone.

Missetti er sammensat af udvalgte røde druer fra forskellige oprindelsesområder og er lavet efter ”appassimento-teknikken i Veneto. Årgangen 2019 er primært sammensat af Primitivo, Negroamaro samt Merlot. Både gæringen og modningen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og vinen befarer derfor de sarte, sødmefulde, aromatiske nuancer tørringen af druerne giver.

Farven er mørk, rubinrød og duften afslører lækre frugttoner af mørke kirsebær, brombær samt krydrede toner af sort peber. I smagen fornemmer man en god sødme og velour, igen med toner af mørke bær og blommer, men også et godt bid til sidst. En god tannin giver vinen god harmoni. Det er en vin man vil kunne bruge til grillet kød, lam, okse, vildt – især med skovbær. Vinen vil være perfekt til at marinere friskskårne jordbær i rødvin, med lidt rørsukker, pebermynteblade og peber (jordbær marineres fra min. 30 min. til max. 2 timer – et glas vin til marinaden, resten som tilbehør).

×