MIMUET PINOT NOIR RISERVA BIO Alto Adige, Alois Lageder

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

”Mimuèt” Pinot Noir Riserva er Lageders top-Pinot Noir. Vinen laves på druer, som hentes på ejendommens vinmarker nær Pochi (Salorno), Cortaccia og Missiano (Appiano). Vinmarkerne (13-15 år gamle vinstokke) er biodynamiskdyrket (Demeter) og anlagt på skråninger i en højde af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06047511735

EAN Nr 8000395059036

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. delvis på ståltanke, delvis på franske barriques (22

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parker Green Emblem

Distrikt

Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Mimuèt” Pinot Noir Riserva er Lageders top-Pinot Noir. Vinen laves på druer, som hentes på ejendommens vinmarker nær Pochi (Salorno), Cortaccia og Missiano (Appiano). Vinmarkerne (13-15 år gamle vinstokke) er biodynamiskdyrket (Demeter) og anlagt på skråninger i en højde af 370 til 520 m. med en undergrund af småsten, kalk og ler og ret kølige forhold. Det giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. Da vinstokkene er forholdsvis unge, laver man en kraftig selektering af druerne til ”Mimuèt”. Vinen er gæret på ståltanke (med druernes egne gærceller) og modnet i ca. 12 måneder på en kombination af ståltanke, cementtanke og store træfade.

Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er ligeledes ret intens, med lækre, aromatiske nuancer af kirsebær og tyttebær samt milde krydderier. Smagen har en god harmoni mellem frugtsødme, struktur (medium) og tørhed, med en meget flot integreret fadkarakter i eftersmagen. Man fornemmer god tannin til sidst, men frugtrige toner og en god velour gør vinen allerede meget nydelig i sin ungdom. Serveres til grønsagsretter, fjerkræ, svinekød, kalv og gryderetter. Også velegnet til fuglevildt og hvidskimmeloste.

×