MEURSAULT SOUS LA VELLE AOP ØKO, Domaine Remi Jobard
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Om produktet
Lieu dit-marken ”Sous la Velle” er en pragtfuld vinmark nederst på skråningen, lige under slottet Château de la Velle, med en undergrund domineret af småsten og kalk. Den giver hvidvine, som er både delikate, fede og strukturerede. Rémi Jobards sædvanlige... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Lieu dit-marken ”Sous la Velle” er en pragtfuld vinmark nederst på skråningen, lige under slottet Château de la Velle, med en undergrund domineret af småsten og kalk. Den giver hvidvine, som er både delikate, fede og strukturerede.
Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning samt gæring med druernes egne gærceller – først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen – i denne vins tilfælde på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Derefter bliver vinen modnet i 12 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår uden filtrering.
Meursault ”Sous la Velle” fra Rémi Jobard har en flot, blank, gylden farve. Duften er umiddelbar og aromatisk med nuancer af citrusfrugter, ferskner, abrikos, pærer og æbler. I smagen er vinen ret velouragtig, men også fint struktureret og sprød. Eftersmagen er meget saftig, harmonisk og samtidig delikat.
Server den med skaldyr og fisk (dampet eller grillet). Prøv den også til kalv eller fjerkræ. Bør ikke serveres for koldt: 12-14°C ville være passende.