MEURSAULT Les Grands Charrons, Ch. de Citeaux
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Citeaux. Læs mere om producenten
Om produktet
Meursault "Les Grands Charrons" fra Château de Cîteaux produceres med druer fra parcellen af samme navn på 0,95 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Chateau de Citeaux. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Meursault “Les Grands Charrons” fra Château de Cîteaux produceres med druer fra parcellen af samme navn på 0,95 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Sygdomsbekæmpelsen foregår efter ‘Lutte Raisonnée’ forskrifter.Vinen er gæret på egetræsfade med løbende ‘batonnage’ (omrøring). Efter gæringen bliver vinen modnet på fade i 12 måneder, hvor 25% af fadene er nye. Inden tapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.Selv i sin ungdom har vinen et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget koncentreret og eksotisk med nuancer af appelsin, citrusfrugt og en smule vanilje. Smagen er meget intens og har både fedme og sprødhed. Efter et par år på banen får vinen en meget flot harmoni mellem den modne og åbne duft og den meget rene og næsten en smule mineralske struktur.Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot som hvidvin til fjerkræ eller f.eks. til kalvefrikassé. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.