MEURSAULT LE VILLAGE Edouard Delaunay

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Edouard Delaunay henter Chardonnay-druerne til denne Meursault Village på fire parceller på vinmarkerne Les Narvaux Dessous, Le Limazin, Les Chevalières og Les Malpoiriers. Parcellerne ligger i fire forskellige områder af kommunen, hvor blandingen mellem ler og kalk samt højden varierer.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03608221835

EAN Nr 3701338000454

Druer 100% Chardonnay

Lagring Gæring på franske fade (228 l., 30% nye) + modning i 10 mdr.

Scoreplads

Decanter 100 skala92
Jasper Morris Inside Burgundy91
The World of Fine Wine-Neil Beckett91
Decanter 2020 Silver

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Edouard Delaunay henter Chardonnay-druerne til denne Meursault Village på fire parceller på vinmarkerne Les Narvaux Dessous, Le Limazin, Les Chevalières og Les Malpoiriers. Parcellerne ligger i fire forskellige områder af kommunen, hvor blandingen mellem ler og kalk samt højden varierer. Dette giver god diversitet, noget som Delaunay udnytter i den separate vinificering, for at give den rette balance mellem fedme, fylde, friskhed og elegance. En harmoni som er afgørende for en god Meursault hvidvin.

Druerne høstes manuelt og selekteres allerede under plukningen. Presningen foregår meget skånsomt og langsomt, og mosten overføres med det samme til franske træfade (228 l., 30% nye), hvor gæringen foregår med druernes egne gærceller. Kun en del af vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Modningen foregår ”sur lie” (med bærmen), på de samme træfade og varer i 10 måneder med løbende omrøringer. Sammenstikningen af vinene fra de fire parceller foregår først umiddelbart inden aftapning.

Meursault har en flot, blank, gylden farve. Duften er meget kompleks, med toner af honning, hasselnødder og en smule vanilje i starten, men med lidt iltning kommer der friskere og mere “luftige” nuancer af citrusfrugter, jernurt, græs og krydderurter frem. I smagen kræver vinen en smule iltning, men den udvikler hurtigt god fylde og velour samt sprøde toner af ferskner, citron og mandariner. Den slutter med elegante, bitre og en smule saltede toner, som harmonerer fint med de sødmefulde, eksotiske nuancer. Meget sammensat og harmonisk vin! Serveres til skaldyr (bl.a. østers), fisk eller lyst kød samt til en god gedeost.

×