MEURSAULT BLAGNY 1. CRU Jean Baptiste Jessiaume
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Chardonnay-druerne til denne vin på en 0,40 ha. parcel i 1. Cru-marken "Blagny", som ligger øverst på skråningen i den sydvestlige del af distriktet. Rent faktisk ligger parcellen øverst i den bedste del af 1. Cru-marken Blagny,... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Chardonnay-druerne til denne vin på en 0,40 ha. parcel i 1. Cru-marken “Blagny”, som ligger øverst på skråningen i den sydvestlige del af distriktet. Rent faktisk ligger parcellen øverst i den bedste del af 1. Cru-marken Blagny, som kaldes ”La Pièce sous Le Bois”, og ligger lige under Blagny-skoven. Skovens nærhed giver god kølighed (aroma), og den ler- og kalkholdige undergrund giver Chardonnay-vine med god balance mellem styrke, struktur og finesse. Høsten foregår manuelt, og druerne presses direkte efter ankomsten til kælderen, uden afstilkning. Efter en kort bundfældning bliver mosten overført til store fade, hvor en spontan, langsom gæring finder sted, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Til sidst bliver vinen modnet i 12 måneder på træfade (228 l., 10-15% nye).
Meursault-Blagny, 1. Cru ”La Pièce sous Le Bois” har en flot, lysgylden farve. I duften finder man nuancer af hvide blomster (jasmin, akacie), citrusfrugter (bl.a. lime) samt ristede mandler. Smagen er flot afrundet, men med lidt iltning kommer musklerne mere frem, med en god struktur og harmoni, som gør den ret kompleks og charmerende. Vinen slutter med god friskhed og en lang eftersmag, hvor både toner af lime, salt (hav) og friske mandler blander sig.
Det er en vin, som helt klart bør serveres til de bedste fiske- og skaldyrskreationer samt til lyst kød.