MEURSAULT 1. CRU PERRIERES Domaine Philippe Bouzereau
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Om produktet
1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Meursault. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Mere om produktet
1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru Les Charmes. Navnet kommer af, at jorden på marken er meget stenholdig (”pierre” på fransk), noget som forklarer den klassiske, mineralske stil i vinene. Vinmarken er opdelt i flere sub-marker, med forskellig højde, jordbundsstruktur og soleksponering – noget som giver en vis diversitet i vinene. Man siger ofte, at vinene fra ”Les Perrières” er raffinerede og sofistikerede.
Meursault “Perrières” produceres af druer fra en lille parcel på 0,15 ha. Vinstokkene er fra 1993, og den ret dybe jordbund består primært af kalk og sten. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.
Vinen har et blankt, gyldent skær i farven, og i duften finder man komplekse nuancer af hvide blomster, ferskner, vanilje og en smule mango. I smagen er vinen flot mineralsk med både æteriske og sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk, kompleks og charmerende. Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.