MEURSAULT 1. CRU ØKO PORUZOT DESSUS Elevage prolongé, Remi Jobard

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Om produktet

1er Cru marken Le Porusot Dessus ligger syd for landsbyen Meursault, i retning af Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03802422235

Druer 100% Chardonnay

Lagring 24 mdr. på små og store træfade + 6 mdr. på ståltank

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Meursault. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Mere om produktet

1er Cru marken Le Porusot Dessus ligger syd for landsbyen Meursault, i retning af Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold for fyldige hvidvine. Jobards økologiskdyrkede vinstokke på den lille parcel på 0,51 ha. er plantet i 1985 og i 1944! Rémi Jobards nye udgave af Meursault 1. Cru ”Poruzot Dessus” kaldet Elevage prolongé” (”længere modning”) har fået et længere ophold på træfade.

Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiskdyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning og gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes i ca. 24 måneder på 50% barriques (228 l., 20% nye) og 50% store fade (”foudre” af 600 l.), begge fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer bliver vinen modnet yderligere i 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.

Selv om 1. Cru-vinmarken Poruzot Dessus er kendt for at give meget komplekse og strukturerede Meursault-vine, har denne udgave fra Rémi Jobard lækre, delikate nuancer af lindeblomst, lime, abrikoser og grønne æbler, som matcher fedmen i vinen ganske godt. Hverken i duften eller i smagen skjuler den sine mineralske toner (flintsten) og ristede nuancer (brændte mandler, mørk vanilje), men det er finessen og charmen, som vinder til sidst. Klasse hele vejen!

Server vinen til de bedste fiskeretter, med fx pighvar, brosme eller lange, men også til skaldyr som fx hummer, krabber og gratinerede østers. Den kræver servering i store glas!

×